logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Mechelse Herdershond

Hondenras Mechelse Herdershond foto1

Schofthoogte:60-66 cm.
Gewicht:25-30 kg.

 

Mechelse Herdershond
De Mechelaar is een sterke en taaie hond met een goed geproportioneerd lichaam. Het is een gespierde maar beweeglijke hond met een opmerkelijke intelligentie en het is een talentvolle politiehond. Deze hond heeft een goed gebouwd lichaam met een perfecte diepe borst, die reikt tot aan de ellebogen. De voorbenen zijn recht en parallel en hebben ronde voeten.

De staart is lang genoeg om tot de spronggewrichten te reiken en de vacht van deze hond is kortharig. De voorkomende kleuren zijn alle kleuren tussen rood en mahonie. Deze hond heeft zwarte puntjes aan de haren en een zwart masker, zwarte oren en een dichte ondervacht. De ogen zijn klein, donker en ovaal met een waakzame en nieuwsgierige uitdrukking. De driehoekige oren staan rechtop en zijn wat formaat betreft goed in verhouding met het hoofd. De Mechelaar heeft een platte schedel en strakke lippen. De gemiddelde hoogte van dit ras is 60 tot 66 cm en het gewicht is 25 tot 29 kg.

Oorspronkelijk gefokt als schapenhoeder is de Mechelaar een werkhond die zware lichamelijke activiteit buitenshuis nodig heeft.

Het is een zeer intelligent en gehoorzaam ras en de Mechelaar is een instinctmatige verdediger en beschermer. Deze hond heeft sterke territoriumdriften en uitstekende bewakingsvaardigheden en is waakzaam en beschermend van aard.

De Mechelaar is en aanhankelijke en trouwe hond en kan een uitstekende gezinshond zijn. Wanneer hij goed gesocialiseerd wordt, dan zal de Mechelaar het goed doen met kinderen. Naar andere honden kan de Mechelaar agressie vertonen. Maar ook hier kan goede socialisatie op jonge leeftijd uitkomst bieden, waardoor de Mechelaar ook met andere honden en katten om kan gaan.

Extra informatie

Hondenras Mechelse Herdershond foto2

 
Hondenras Mechelse Herdershond foto3

 
Hondenras Mechelse Herdershond foto4

 
Hondenras Mechelse Herdershond foto5

Hondenras Mechelse Herdershond foto6

Hondenras Mechelse Herdershond foto7