logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Mexicaanse Naakthond

Hondenras Mexicaanse Naakthond foto1

Schofthoogte:45-60 cm.
Gewicht:25-40 kg.

 

Mexicaanse Naakthond
De Mexicaanse Naakthond is een gevoelig ras met een bovengemiddelde intelligentie en deze honden zijn ook uitermate intu´tief ľ ze beschermen en benaderen agressie door intu´tief te begrijpen wanneer hun eigenaar zich bij een bepaalde situatie of een bepaald persoon niet op zijn gemak voelt. Omdat deze honden nog steeds primitieve instincten hebben moeten ze afgericht worden met redelijkheid en respect. Hoewel dit als een haarloos ras wordt beschouwd, bevatten de nesten vaak ook puppies die een volledige vacht hebben. De Mexicaanse Naakthond met vacht heeft een korte, ruwe vacht, die minimaal verhaart.

De Mexicaanse Naakthond is een alerte waakhond en hij is zich bijzonder bewust van zijn omgeving en heeft de neiging om erg nerveus of op zijn hoede te zijn voor nieuwe mensen en nieuwe situaties. Om een zelfverzekerd, stabiel temperament te ontwikkelen moet de Mexicaanse Naakthond vroeg worden gesocialiseerd. De Mexicaanse Naakthond houdt van structuur en standvastigheid in zijn leven en hij reageert vaak instinctief met bliksemsnelle reacties. Onafhankelijk, slim en gevoelig als hij is, reageert de Mexicaanse Naakthond het best op een zachtaardige, op beloning gerichte gehoorzaamheidstraining. Daar deze hond atletisch is en vindingrijk moeten de hekken hoog en stevig genoeg zijn om hem binnenshuis te houden en blaffen moet niet getolereerd worden.
De standaard Mexicaanse Naakthond hoort tot de groep werkende honden en de hoogte van de rasstandaard is rond de 57,5 cm. De hoogte van de Toy Mexicaanse Naakthond mag volgens de rasstandaard niet meer dan 33 cm bedragen. De Miniatuur Mexicaanse Naakthond heeft een hoogte van 33 tot 45,5 cm.

De haarloze Mexicaanse Naakthond is meestal effen van kleur en kan haar hebben op hoofd, voeten en/of staart ľ zwart, houtskool, lichter grijs, brons, leverkleurig of rood en sommigen hebben vlekken. De Mexicaanse Naakthond met vacht kan elke kleur of kleurcombinatie hebben en heeft kort, hard haar dat minimaal verhaart.

De Mexicaanse Naakthond is matig actief en doet het goed op een appartement, wanneer hij dagelijkse wandelingen aan de lijn kan maken. Deze honden willen graag betrokken zijn bij het gezinsleven en hebben zeer veel menselijk contact nodig.

Deze honden zijn uitermate gevoelig voor stress en kunnen problemen krijgen met de spijsvertering en neurotisch gedrag ontwikkelen wanneer zij zich in een stressvolle situatie bevinden

Extra informatie

Hondenras Mexicaanse Naakthond foto2

 
Hondenras Mexicaanse Naakthond foto3

 
Hondenras Mexicaanse Naakthond foto4

 
Hondenras Mexicaanse Naakthond foto5

Hondenras Mexicaanse Naakthond foto6