logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Noorse Buhund

Hondenras Noorse Buhund foto1

Schofthoogte:41-48 cm.
Gewicht:12-08 kg.

 

Noorse Buhund
De Noorse Buhund is een typische spitsachtige hond. Hij is van middelmatige grootte, is licht gebouwd en heeft een kort, compact lichaam, rechtopstaande puntige oren en een staart die gekruld over de rug wordt gedragen. De vacht is meestal tarwekleurig of biscuit, variërend van licht tot geelachtig rood. De bovenvacht is glad en hard en de ondervacht is zacht en wollig. De Noorse Buhund heeft een smalle ovaalvormig voeten met zwemvliezen. De gemiddelde hoogte is 40,5 tot 48 cm en het gewicht ligt tussen de 12 en de 18 kg. De Noorse Buhund is een werkhond en daarnaast worden deze honden gebruikt om mensen met een gehoorproblemen te helpen en om sommige soorten politiewerk te verrichten. Verder zijn deze honden succesvol bij wedstrijden in gehoorzaamheid en behendigheid. Ze beschikken over jachtvermogens en tegenwoordig werken deze honden met vee en bewaken ze hun huis en hun familie.

De Noorse Buhund werd oorspronkelijk gebruikt als een boerderijhond en als hoedende hond. De naam Noorse Buhund is afgeleid van het woord “Bu”, dat schuur of boerderij betekent en “Hund” hetgeen hond betekent. Buhunds hebben vee, schapen, rendieren en varkens gehoed. Naast zijn vele kwaliteiten is de Noorse Buhund ook succesvol gebleken als gezelschapshond voor doven en in de opsporing van narcotica. Deze honden kunnen zowel in een stads - als in een plattelandsomgeving leven, wanneer ze regelmatig beweging krijgen.

De Noorse Buhund vertoont instinctief hoedend gedrag en apporteert graag. Door deze eigenschappen kan de hond een neiging tot jagen hebben. Een van de factoren waardoor de Noorse Buhund zeer geliefd is bij zijn eigenaars is dat hij snel leert. En deze eigenschap maakt het de eigenaar mogelijk om de neiging om te jagen af te leren.

De Noorse Buhund aarzelt niet om hard te werken. Deze honden blijven gehoorzaam, terwijl ze het leuk vinden om dingen te leren in aanvulling op hun werk met vee. Deze honden kunnen meedoen aan spelletjes zoals frisbeeën, maar ook klusjes doen op de boerderij. De Noorse Buhund is het gelukkigst als hij iets samen met zijn baas kan doen.

Extra informatie

Hondenras Noorse Buhund foto2

 
Hondenras Noorse Buhund foto3

 
Hondenras Noorse Buhund foto4

 
Hondenras Noorse Buhund foto5