logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Norfolk Terrier

Hondenras Norfolk Terrier foto1

Schofthoogte:23-26 cm.
Gewicht:4-6 kg.

 

Norfolk Terrier
De Norfolk Terrier is de kleinste van de werkterriërs en het is een beminnelijke kleine hond. Zijn lichaam is kort, sterk en stevig. De benen hebben sterke botten. De Norfolk Terrier heeft een vosachtige snuit en grote sterke tanden. De ogen zijn donker en expressief. De oren hangen dicht tegen de wangen. De staart is gecoupeerd tot de helft van de lengte. De vacht is draadharig en recht en komt voor in de kleuren rood, tarwekleurig, tan, zwart en tan, grizzle en heeft soms een witte tekening. Het gezicht van deze hond vertoont een zwierige snor en wenkbrauwen.

De gemiddelde hoogte van dit ras is 23 tot 25,5 cm en het gewicht ligt tussen de 5 en de 5,5 kg. De Norfolk Terrier heeft hangende, hoekige oren. Deze hond heeft snel last van jaloezie en ze worden vaak verslaafd aan de jacht of het racen. De Norfolk Terrier geeft de voorkeur aan menselijk gezelschap boven dat van andere honden. Deze hond kan snel in en uit een klein hol komen. Norfolk Terriers zijn gefokt om in meutes te jagen en daarom is deze terriër vaak socialer dan andere terriërs. De Norfolk Terrier dient vooral als gezelschapshond, maar hij kan nog steeds het ongedierte op een afstand houden.

Net als de meeste terriërs, was de Norfolk Terrier oorspronkelijk een rattenvanger.Tegenwoordig is hij een goede gezelschapshond. Hij houdt van spelen. Het is een gehoorzame en beweeglijke hond. Deze kleine hond is gefokt om te werken. De Norfolk Terrier zal niet mokken als je zo nu en dan een dagje overslaat.

Deze kleine hond is goed gezelschap en een betrouwbare waakhond. Hij is enthousiast en actief, maar kan ook op een appartement leven als hij voldoende beweging krijgt. De Norfolk Terrier kan goed zonder tuin.

Extra informatie

Hondenras Norfolk Terrier foto2

 
Hondenras Norfolk Terrier foto3

 
Hondenras Norfolk Terrier foto4