logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Norwich Terrier

Hondenras Norwich Terrier foto1

Schofthoogte:23-26 cm.
Gewicht:4-6 kg.

 

Norwich Terrier
De Norwich Terrier is de kleinste van de werkterriërs en het is een beminnelijke kleine hond. Zijn lichaam is kort, sterk en stevig. De benen hebben sterke botten. De Norwich Terrier heeft een vosachtige snuit en grote sterke tanden. De ogen zijn donker en expressief. De oren zijn puntig en rechtopstaand. De staart is gecoupeerd tot de helft van de lengte. De vacht is draadharig en recht en komt voor in de kleuren rood, tarwekleurig, tan, zwart en tan, grizzle en heeft soms een witte tekening. Het gezicht van deze hond vertoont een zwierige snor en wenkbrauwen. De gemiddelde hoogte van dit ras is 25,5 cm en het gemiddelde gewicht is 4,5 tot 5,5 kg.

De Norwich Terrier past zich makkelijk aan het leven in de stad aan, omdat hij liever menselijk gezelschap heeft dan het gezelschap van andere honden. Deze honden zijn gefokt om in meutes te jagen en daarom heeft de Norwich Terrier de neiging om socialer te zijn dan andere terriërs. Tegenwoordig wordt de Norwich Terrier vooral als gezelschapshond gebruikt, maar hij kan nog steeds jagen op ongedierte.

Het africhten van de Norwich Terrier is makkelijk; maar dit ras vraagt wel om een consequente behandeling en training. Het is een levendige en actieve hond, maar hij doet het op een appartement ook goed, wanneer hij voldoende beweging krijgt. De Norwich Terrier kan het ook zonder tuin stellen en hij kan meegenomen worden bij het joggen over korte afstanden.

Net als de meeste terriërs was de Norwich Terrier oorspronkelijk een rattenvanger. Tegenwoordig is hij een goede gezelschapshond. Hij houdt van spelen. Het is een gehoorzame en beweeglijke hond. Dit ras is gefokt om te werken en het is een betrouwbare waakhond.

Extra informatie

  Hondenras Norwich Terrier foto3