logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Hondenras Nova Scotia Duck Tolling Retriever foto1

Schofthoogte:53-54 cm.
Gewicht:17-23 kg.

 

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
De Nova Scotia Duck Tolling Retriever lijkt op een kleine Golden retriever. Het is een goed gespierd ras, met gemiddelde tot zware botten. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft een diepe borst, die ideaal is voor het zwemmen in koud water. De vacht is dik en komt in verschillende kleurgradaties van rood en oranje. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft gewoonlijk kleine witte vlekken op voeten, borst, staart en soms in het gezicht. De oren zijn driehoekig van vorm en zijn hoog en achter op de schedel aangezet. Het hoofd is mooi van vorm en is enigszins wigvormig. Het krachtige, compacte, goedgespierde lichaam van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever wordt gedragen door sterke, stevige benen. De gemiddelde hoogte van dit ras is 43 tot 53,5 cm en het gemiddelde gewicht is 17 tot 23 kg.

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever vertoont een hoge graad van beweeglijkheid, alertheid en vatberadenheid. Hij zal blaffen als er gevaar dreigt. Veel van deze honden hebben een enigszins verdrietige uitdrukking wanneer ze in rust zijn. Maar eenmaal tot actie gekomen verandert hun uiterlijk in intense concentratie en opwinding.

Wanneer deze hond aan het werk is, heeft hij een snelle, gehaaste manier van bewegen. Het zijn fantastische gezelschapshonden, zo lang ze voldoende beweging krijgen om aan hun behoefte aan actie te voldoen. Deze zeer energieke honden hebben veel beweging nodig en de beste manier om in deze behoefte te voorzien, is om ze ballen of stokken te laten apporteren.

Deze honden moeten met vaste hand worden afgericht, maar nooit op een harde, onvriendelijke manier. In dat geval zal de eigenaar stuiten op de koppigheid van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever. De eigenaar moet zijn hond laten weten dat hij de leider van de meute is en zijn respect en trouw waardig. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een zeer intelligente hond en zal met een baas met een vrolijke, zachtaardige hand meestal meewerken.

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever kan op een appartement gehouden worden als hij maar voldoende beweging krijgt. Deze honden geven de voorkeur aan koudere klimaten.

Extra informatie

Hondenras Nova Scotia Duck Tolling Retriever foto2

 
Hondenras Nova Scotia Duck Tolling Retriever foto3

 
Hondenras Nova Scotia Duck Tolling Retriever foto4

 
Hondenras Nova Scotia Duck Tolling Retriever foto5

Hondenras Nova Scotia Duck Tolling Retriever foto6

Hondenras Nova Scotia Duck Tolling Retriever foto7