logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Old English Sheepdog

Hondenras Old English Sheepdog foto1

Schofthoogte:56-65 cm.
Gewicht:28-35 kg.

 

Old English Sheepdog
De Old English Sheepdog heeft een stevig, gespierd en goed gebalanceerd lichaam. Deze hond is groot, vierkant van proporties en heeft een lange vacht. Een ongewoon kenmerk van dit ras is een toplijn die oploopt van de schouders naar de achterhand. Deze hond heeft een zeer diepe en brede borst. De voorbenen zijn recht en hebben kleine ronde voeten die recht naar voren staan. De ogen zijn blauw of bruin en de neus is groot en zwart. De Old English Sheepdog heeft een harde, lange, bovenvacht en een zachte donzige ondervacht. De kleuren die het meest voorkomen zijn schakeringen van grijs, grizzle, blauw of blauw merle, met of zonder witte tekening of omgekeerd. Andere ongewone kenmerken van dit ras zijn de rollende , beerachtige gang en een opmerkelijk laag en luid klinkende blaf.

De Old English Sheepdog is in de negentiende eeuw bekend geworden, hetgeen bevestigd wordt door een gravure gedateerd aan het eind van de achttiende eeuw, waarop we deze hond zien afgebeeld. In geschriften uit die tijd wordt melding gemaakt van een “drover’s dog”, die gebruikt werd om schapen en vee naar de markt te drijven. Om aan te geven welke taak ze hadden werden de staarten van deze honden gecoupeerd, aan welk gebruik de Old English Sheepdog zijn naam van “Bob” of “Bobtail” heeft ontleend.

Dit ras is ontwikkeld om hard te werken en ze houden ervan om eens goed te rennen. Een dagelijkse wandeling is voldoende om in de behoefte aan beweging te voldoen. De Old English Sheepdog leert snel en is altijd op zoek naar iets dat leuk en interessant is om te doen. Hij heeft daarom naast voldoende fysieke beweging ook mentale uitdaging nodig.

De Old English Sheepdog is zo zachtaardig en beminnelijk als een teddybeer. Het zijn vriendelijke, intelligente, betrouwbare en beschermende honden, maar wanneer ze willen kunnen ze behoorlijk koppig zijn. De Old English Sheepdog is graag binnenshuis. Dit ras moet met vaste hand worden afgericht, omdat deze honden een zeer onafhankelijke aard hebben. Methoden waarbij de hond gemotiveerd wordt, zullen de meeste vruchten afwerpen. Het is een zeer attent dier en de Old English Sheepdog is een fijn gezinshuisdier; hij speelt graag met de kinderen.

Extra informatie

Hondenras Old English Sheepdog foto2