logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Otterhound

Hondenras Otterhound foto1

Schofthoogte:60-70 cm.
Gewicht:30-55 kg.

 

Otterhound
De Otter Hound heeft een behaard gezicht en borstelige wenkbrauwen. De vacht is lang, dicht, ruw en hard, maar niet draadharig. Het hoofd is groot en breed en lijkt op dat van de Bloodhound. De ogen zijn opvallend, ze hebben een donkere iris en roze bindvlies. De Otter Hound heeft loshangende oren en de staart is gebogen als een sabel; de neus is groot en donker (ofwel zwart ofwel leverkleurig, afhankelijk van de kleur van de vacht) en de lippen zijn dik en hangend.

Als bescherming tegen het ijskoude water heeft de Otter Hound onder de 8 tot 16 cm lange bovenvacht een dichte wollige ondervacht. De kleur is meestal grizzle of tarwekleurig met zwarte tekening, maar kan voorkomen in alle kleuren of combinaties van kleuren die bij honden voorkomen. De voeten hebben zwemvliezen om te zwemmen, net zoals vele andere meute jachthonden dat hebben.

Otter Hounds danken hun naam aan het feit dat ze oorspronkelijk werden gebruikt om op otters te jagen. Verschillende Britse koningen en koninginnen hebben deelgenomen aan de jacht op otters, waarbij de winnaars de titel “Master of Otter Hounds” kregen. Over Koning John wordt geschreven dat hij op otters jaagde met grote harige honden, namelijk een “ruw soort hond, tussen een jachthond en een terriër”. Koningin Elizabeth I was de eerste dame die de titel “Lady Master of Otter Hounds” heeft gekregen.

Het africhten van de Otter Hound vraagt veel geduld, omdat deze honden vaak zeer koppig kunnen zijn. De methode van de ijzeren vuist in de fluwelen handschoen is het best geschikt, wanneer men deze hond wil africhten. De Otter Hound heeft beweging nodig in de vorm van een dagelijkse wandeling, spel, veel ruimte om te rennen en af en toe de mogelijkheid om te zwemmen.

De Otter Hound heeft de reputatie van en wordt zeer gewaardeerd om zijn aanhankelijke, intelligente en onafhankelijke aard. Hij is een betrouwbare metgezel, stil en trouw. De Otter Hound is een krachtige en uitbundige hond, maar werd traditioneel nooit als huisdier gehouden, omdat hij oorspronkelijk werd gebruikt om in meutes op otters te jagen. Het zijn onderzoekende en vasthoudende honden, wanneer ze een geurspoor volgen. De Otter Hounds worden door velen schattig gevonden om hun dikke natte zoenen en hun kleine hartjes. Het zijn uitstekende gezinshuisdieren.

Extra informatie

Hondenras Otterhound foto2