logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Pekingees

Hondenras Pekingees foto1

Schofthoogte:15-20 cm.
Gewicht:5-6 kg.

 

Pekingees
De Pekingees heeft een stevig, gespierd lichaam en het hoofd is groot in verhouding tot het lichaam. Het lichaam is iets langer dan dat het hoog is. De verhouding van hoogte tot lengte is ongeveer 3:5. De bovenkant van de schedel is breed en plat en de ogen staan ver uit elkaar. De oren, die op de voorhoeken van de top van de schedel staan, liggen plat langs het hoofd.

De ogen van de Pekingees zijn groot, donker, rond, glanzend en wijd uiteenstaand. De neus is breed, kort en zwart en heeft grote neusgaten. De snuit van de Pekingees is zeer plat, breed en goed opgevuld onder de ogen, de onderkaak heeft een onderbeet en is breed, de nek is kort en dik.

De staart is hoog aangezet, licht gebogen en goed over de rug gedragen en heeft geen bochten of krullen. De Pekingees heeft korte, dikke voorvoeten met zware botten, die enigszins naar buiten gedraaid staan wanneer ze staan of bewegen, met lichtelijk aflopende kootjes. De achterhand heeft minder zware botten dan de voorbenen.

De Pekingees heeft een overvloedige vacht, waardoor hij het beeld van een leeuw geeft. De gang is ongehaast, waardig, vrij en sterk en het bewegen gaat makkelijk en zonder inspanning. Volgens een Chinees volksverhaal is de Pekingees het gevolg van een verbintenis tussen een leeuw en een aap. Eeuwenlang werden deze honden in China als half – goddelijk beschouwd en werden ze gekoesterd om hun bijzonderheid en hun individualiteit.

De Pekingees is een waardige kleine hond, die soms koppig kan zijn. Het kan moeilijk zijn om de Pekingees af te richten, omdat ze zeer onafhankelijk en eigenzinnig zin. Deze hond heeft geen groot huis nodig en heeft ook niet veel beweging nodig. Deze honden zijn dappere kleine hondjes, die soms zo moedig zijn dat ze zichzelf haast voor gek zetten. Ze zijn gevoelig en zeer aanhankelijk jegens hun eigenaar, maar vaak ook zeer bezitterig en jaloers. De Pekingees is vriendelijk van aard, maar is tegenover vreemden enigszins gereserveerd.

Extra informatie

Hondenras Pekingees foto2