logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Pharaoh Hound

Schofthoogte:53-64 cm.
Gewicht:15-18 kg.

 

Pharaoh Hound
De Pharaoh Hound is een mooie, sportieve zicht - en reukjachthond. De spieren van deze honden zijn flexibel en nooit zwaar. Het hoofd lijkt gebeeldhouwd en wigvormig en de platte schedel en snuit zijn lang en slank. De ogen zijn klein en amber of lichtbruin van kleur. De oren zijn zeer groot en rechtopstaand, de neus is tankleurig en roze gespikkeld. De tanden moeten gezond zijn en strek en een schaarbeet hebben. De kaken zijn uitermate krachtig. De nek is lang en licht gebogen.

De staart van de Pharaoh Hound is dik aan de basis en loopt smal toe in een punt. De voorbenen zijn van voren af gezien volkomen recht. Het verwijderen van de Sint Hubertusklauw is bij dit ras niet verplicht. De vacht is kort en is effen roodachtig van kleur, vaak met witte tekening. Een witte punt aan de staart, een witte ster op de borst, wit op de tenen en/of een dunne witte lijn over het midden van het gezicht worden gewaardeerd. De neus en oren worden roze wanneer de hond opgewonden is.

De Pharaoh Hound is een zeer intelligente en aanhankelijke hond die ervan houdt om eens goed te rennen. Deze honden zijn snelle jagers, die slecht te vertrouwen zijn met konijnen, katten en andere kleine andersoortige dieren. Het is het beste om de Pharaoh Hound binnen een afgesloten terrein los te laten.

Dit is een onafhankelijke hond; hij is zeer lief en rustig binnenshuis. Dit ras houdt er normaal gezien van om te spelen en is kalm, trouw, dapper en beminnelijk. De Pharaoh Hound houdt van het gezelschap van kinderen, maar is gereserveerd tegenover onbekenden.

Extra informatie