logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Pointer

Hondenras Pointer foto1

Schofthoogte:54-62 cm.
Gewicht:20-30 kg.

 

Pointer
De Pointer is voornamelijk gefokt voor de jacht en is een goede jager. De energie van deze hond, zijn uithoudingsvermogen en zijn moed maken hem tot een superieure gundog. Deze honden zijn zeer sterk en sierlijk en hebben een aristocratisch uiterlijk. Ze zijn goed in het jagen en wijzen de prooi aan de retrievers aan door middel van hun specifieke pointer gedrag.

De standaard kleuren van de Pointer zijn leverkleurig en wit, lemon en wit, zwart en wit, oranje en wit en ze hebben vaak ook een paar grote vlekken. Deze hond heeft een goedgespierd atletisch lichaam en een alerte expressie. De neus van de Pointer staat hoger dan de rest van de snuit. De bovenlip is vol en de ogen zijn hazelnootkleurig, afhankelijk van de kleur van de vacht. De oren zijn middelgroot en enigszins puntig. De kaken sluiten in een schaarbeet. De nek is lang. De Pointer heeft een rechte, taps toelopende staart. De voeten zijn ovaal en de Sint Hubertusklauw kan, maar hoeft niet verwijderd te worden.

Gewoonlijk wordt de volwassen Pointer reuen 55 tot 62 cm hoog en de teefjes 54 tot 60 cm. Het gemiddelde gewicht ligt tussen de 20 en de 30 kg.

De Pointer is een zeer goed luisterende, actieve en onafhankelijke hond; hij is zeer tolerant, speels en beminnelijk tegenover kinderen en is een fijne metgezel voor het hele gezin. Om goede huisdieren van deze honden te maken, moeten ze als kleine puppies al worden afgericht. Het is goed om deze honden gehoorzaamheidstraining te geven.

De Pointer is een mooie, intelligente en schone hond en hij is zeer energiek. Deze honden kunnen in een kennel gehouden worden, omdat ze minder individuele aandacht nodig hebben dan andere jachthonden. Ze doen het het best in een landelijke omgeving. Tegenover vreemden zijn deze honden gereserveerd. Deze honden kunnen zich zeer goed aan allerlei omstandigheden aanpassen.

Extra informatie