logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Portugese Waterhond

Hondenras Portugese Waterhond foto1

Schofthoogte:43-55 cm.
Gewicht:16-25 kg.

 

Portugese Waterhond
De Portugese Waterhond is een taaie hond met een goedgebouwd lichaam. Het is een stevige middelgrote hond en hij kan goed zwemmen. Dit ras kent verschillende types enkelvoudige vacht, waarbij de vacht kan variƫren van glad, krullend, glanzend, dik, tot dichte krullen. De kleuren waarin de vacht kan voorkomen zijn zwart, wit, bruin, wit met donkere vlekken, zwart of bruin met witte tekening en zilver vos. De Portugese Waterhond heeft een gespierd en enigszins lang lichaam. De borstkas reikt tot aan de ellebogen en de borst is diep.

De Portugese Waterhond heeft een groot hoofd met een duidelijke stop en een ronde schedel. De oren hangen naar beneden en de ogen zijn donker. De hond heeft een toelopende staart en sterke en rechte benen, Hij is een goede zwemmer en heeft uitgebreidere vliezen tussen de tenen dan de meeste andere rassen. De gemiddelde hoogte van dit ras is 43 tot 55 cm en het gewicht ligt tussen de 16 en 25 kg.

Het is een hond met uithoudingsvermogen , een levendig lichaam en een actieve geest en hij heeft zeer veel beweging nodig. Het is essentieel voor de gezondheid van deze hond om regelmatige fysieke en mentale oefening te krijgen. De Portugese Waterhond is een uitstekende zwemmer en zwemmen is zijn favoriete bezigheid. Ook vallen lange wandelingen, joggen en dergelijke manieren van bewegen in de smaak. De Portugese Waterhond is een goede metgezel voor bij het joggen.

De Portugese Waterhond is een slimme hond met prettige manieren en hij is gehoorzaam. Het is een makkelijk af te richten hond, hij leert snel en begrijpt snel wat zijn eigenaar bedoelt. De Portugese Waterhond is uitzonderlijk gevoelig voor de toon waarop zijn eigenaar spreekt en hij begrijpt instructies zeer snel.

De Portugese Waterhond is een levendige, goed gehumeurde hond met een grote toewijding aan zijn eigenaar en hij is een betrouwbare metgezel. Omdat hij een aanhankelijk en speels dier is en over veel geduld beschikt, is deze hond normaal gezien erg goed met kinderen. De Portugese Waterhond kan ook goed met andere honden en huisdieren overweg en doet het zelfs goed met katten.

Dit is een dominant ras dat goed kan blaffen en daarom is deze hond zeer geschikt als waakhond. Deze hond geeft de voorkeur aan een vastberaden eigenaar en heeft de wens zijn baas te plezieren. Hij heeft een goedgebouwd en beweeglijk lichaam en beschikt over uitstekende vermogens om te jagen en te zwemmen.

Extra informatie

Hondenras Portugese Waterhond foto2

 
Hondenras Portugese Waterhond foto3