logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Puli

Hondenras Puli foto1

Schofthoogte:37-44 cm.
Gewicht:9-16 kg.

 

Puli
De Puli, een middelgroot Hongaarse schapenhond met goede vaardigheden om te hoeden, is een zeer oud ras. Het is een sterk dier met een stevige structuur en het heeft een unieke vacht met koorden, die tot de grond reikt. De vacht komt voor in het zwart, het grijs, abrikooskleurig met of zonder een zwart masker en in wit. Dit gezonde ras heeft een vierkante vorm en is behoorlijk gespierd.

De Puli heeft een rond hoofd, dat van de zijkant af gezien eivormig is. De staart is gekruld. De ogen zijn amandelvormig en donkerbruin van kleur. De oren zijn noch te klein noch te groot en zijn zwart. De gemiddelde hoogte van dit ras is 37 tot 44 cm en het gewicht is 9 tot 16 kg.

Het is een zeer actieve hond en hij heeft een actieve geest en een robuust lichaam. De Puli zit vol energie en leven. Deze honden doen het goed met een kameraad en zijn blij als ze urenlang kunnen spelen. Het is een grappige hond met een speelse aard. Veel Puli’s zijn uitstekende zwemmers en houden van water.

De actieve Puli heeft zeer veel beweging nodig en houdt is graag urenlang buiten.
De Puli is een slimme en pientere hond, hij is zeer intelligent en beschikt over een groot vermogen om te leren. Deze honden zijn zeer makkelijk af te richten en zijn zeer gehoorzaam aan hun eigenaar. Wel heeft deze hond een onafhankelijk geest en een grote hoeveelheid zelfrespect. Door hun gehoorzaamheid en hun intelligentie zijn ze makkelijk af te richten.

Het is een lieve hond en hij is zeer aanhankelijk aan zijn familie; de Puli vertoont nooit vijandigheid of gewelddadig gedrag. Maar tegenover vreemden zijn deze honden niet vriendelijk en ze zullen nooit aarzelen om een waarschuwing te geven wanneer ze zich bedreigd voelen. De Puli houdt niet van plagende kinderen en het wordt aangeraden om deze hond alleen onder toezicht in het gezelschap van kinderen te laten. Wanneer hij van kleins af aan met kinderen is opgegroeid, doet hij het wel goed met kinderen.

Extra informatie

Hondenras Puli foto2

 
Hondenras Puli foto3