logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Pyreneese Berghond

Hondenras Pyreneese Berghond foto1

Schofthoogte:66-81 cm.
Gewicht:41-57 kg.

 

Pyreneese Berghond
De Pyreneese Berghond is een enorme hond met een zwaar lichaam en een dikke vacht. Deze hond heeft een gespierd lichaam en is zeer trouw. Deze hond staat ook bekend als de Pyrenean Mountain Dog. Hij heeft een lange, harde bovenvacht en een fijne, zachte ondervacht. Het is een ras voor buiten en de bovenvacht is dan ook weerbestendig. Door deze vacht kan deze hond in koude klimaten overleven. De vacht komt voor in wit, wit met tankleurige vlekken, grijs of geel.

De Pyreneese Berghond heeft een zwarte neus. De ovaalvormige ogen zijn donkerbruin van kleur en hebben een intelligente expressie. Het is lichaam is enigszins rechthoekig, en heeft een lichte verlenging. De borst is breed en het hoofd is wigvormig. De schedel is rond en de stop is niet duidelijk geprononceerd. De oren van deze hond zijn middelgroot, driehoekig en hangend. De snuit is breed en enigszins puntig. De staart is lang en bevederd en heeft een kleine opwaartse krul. De gemiddelde hoogte van dit ras is 66 tot 81 cm en het gemiddelde gewicht is 41 tot 56,5 kg.

Het is een ras voor buiten en de Pyreneese Berghond heeft heel veel beweging nodig. Een regelmatige behoorlijke hoeveelheid beweging zorgt ervoor dat deze hond gezond blijft en in vorm. Deze hond heeft de ruimte nodig om te kunnen bewegen en hij is binnenshuis niet erg actief. Als ze jong zijn, zijn ze erg actief en hebben ze de neiging om ervan door te gaan. Deze honden moeten vroeg gesocialiseerd worden en kunnen wat langer dan gemiddeld nodig hebben om volwassen te worden.

De Pyreneese Berghond is een kalme en rustige hond met een hoffelijke en serieuze manier van doen. Zeer trouw en plichtsgetrouw jegens zijn baas en diens familie, zal deze aanhankelijke hond hen beschermen, zelfs als hij daarmee zijn eigen leven riskeert. Deze zorgzame hond kan goed met kinderen opschieten. Gewoonlijk gaan de Pyreneese Berghonden ook goed om met andere dieren. Maar het komt voor dat mannelijke Pyreneese Berghonden agressie vertonen tegenover andere dieren.

Extra informatie

Hondenras Pyreneese Berghond foto2