logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Rhodesian Ridgeback

Hondenras Rhodesian Ridgeback foto1

Schofthoogte:61-69 cm.
Gewicht:30-42 kg.

 

Rhodesian Ridgeback
De Rhodesian Ridgeback is een grote, mooie hond met een gespierd lichaam. Het is een van de beste jachthondenrassen. Deze hond heeft, zoals zijn naam al zegt, een unieke duidelijk zichtbare streep over de lengte van zijn rug, die wordt gevormd door haren die in tegengestelde richting groeien. De korte, glanzende en gladde vacht is licht tot donker tarwekleurig, met of zonder kleine witte vlekken op vorst en voeten.

Deze hond heeft een lang hoofd en een platte schedel. De kaken en de snuit zijn zeer krachtig en de tanden zijn goed ontwikkeld. Deze hond heeft intense ronde ogen met een intelligente expressie. De neus is zwart tot bruin en de voorbenen zijn recht en sterk. De Rhodesian Ridgeback heeft een lange toelopende staart met een opwaartse krul. De gemiddelde hoogte is 61 tot 68,5 cm en het gewicht is 29,5 tot 41 kg. Het is een krachtige hond met een groot uithoudingsvermogen en weerstandsvermogen en hij heeft zeer veel beweging nodig. Deze honden kunnen goede partners zijn bij het joggen. Binnenshuis is deze hond relatief inactief en hij heeft een grote tuin of open ruimte nodig om te kunnen bewegen.

De Rhodesian Ridgeback is een intelligente hond, die beschikt over grote moed en enorme kracht. Deze honden kunnen uitstekend met elkaar binnen een team werken en zelfs samen op leeuwen jagen. De Rhodesian Ridgeback is zeer trouw aan zijn familie en aanhankelijk aan ieder gezinslid. Deze honden zijn onafhankelijke denkers en kunnen soms eigenzinnig zijn. Gewoonlijk is deze hond gereserveerd tegenover onbekenden.

De Rhodesian Ridgeback moet van kleins af aan worden afgericht, wanneer ze nog een beheersbare afmeting hebben. Dit ras moet zorgvuldig worden gesocialiseerd met andere honden en mensen. Een vastberaden en leidinggevende eigenaar is het meest geschikt voor deze hond. Deze slimme hond leert snel.

Deze hond is een uitstekende jager, die beschikt over een grote snelheid, beweeglijkheid en kracht, maar hij kan ook een goede gezinshond zijn. Deze honden zijn zeer trouw en aanhankelijk aan hun gezin en kunnen het goed vinden met goed gemanierde kinderen. Wanneer ze op de juiste manier worden geïntroduceerd zal de Rhodesian Ridgeback katten en ander honden accepteren.

Extra informatie

Hondenras Rhodesian Ridgeback foto2

 
Hondenras Rhodesian Ridgeback foto3

 
Hondenras Rhodesian Ridgeback foto4

 
Hondenras Rhodesian Ridgeback foto5