logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Rottweiler

Hondenras Rottweiler foto1

Schofthoogte:56-70 cm.
Gewicht:40-50 kg.

 

Rottweiler
Rottweilers zijn altijd zwart met roestkleurige of mahoniekleurige tekening op de zijkant van de snuit, op de hals, de borst, de onderbenen en boven de ogen. Het lichaam is massief en zeer krachtig. De gemiddelde hoogte is 68,6 cm en het gewicht is gemiddeld 50 kg. Hun grote bouw wordt in evenwicht gehouden door een diepe, brede borst en zware spieren. De Rottweiler heeft een breed hoofd en de ogen zijn donker en hebben een expressie van goede wil en trouw. De oren zijn driehoekig en worden naar voren gedragen. De neus is breed en zwart. De staart wordt meestal gecoupeerd en wordt iets hoger dan horizontaal gedragen, als een verlenging van de rechte rug. De vacht is glad, kortharig en glanzend. Hij heeft een ondervacht bij de nek en op de dijen. Deze hond is een fantastische atleet en hij beschikt over een groot uithoudingsvermogen.

De Rottweiler heeft een betrouwbaar temperament. Hij is zeer intelligent en moedig en verlangt een vastberaden en zorgvuldige manier van africhten. Deze honden zijn uitstekende bewakingshonden, die het aangeboren verlangen hebben om hun familie zeer fel te verdedigen. De Rottweiler is een grote hond en hij heeft regelmatig een behoorlijke hoeveelheid beweging nodig. Deze honden houden van rennen in het bos en van zwemmen.

Een Rottweiler kan wel in een kennel gehouden worden, maar hij moet niet voor lange tijd alleen gelaten worden. Deze honden kunnen zowel in de stad als op het platteland leven en zijn binnenhuis inactief. De Rottweiler is agressief van aard, maar wanneer hij op jonge leeftijd is gesocialiseerd, doet hij het goed met katten en huisdieren. Deze intelligente honden worden al eeuwenlang gebruikt door de politie, het leger en de douane. De Rottweiler toont felheid tegenover vreemden. Deze hond heeft zelfvertrouwen en reageert zeer rustig en met een afwachtende houding.

Extra informatie

Hondenras Rottweiler foto2

 
Hondenras Rottweiler foto3

 
Hondenras Rottweiler foto4

 
Hondenras Rottweiler foto5

Hondenras Rottweiler foto6

Hondenras Rottweiler foto7