logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Saluki

Hondenras Saluki foto1

Schofthoogte:58-72 cm.
Gewicht:13-30 kg.

 

Saluki
De Saluki is een elegante hond met een gracieuze verschijning, het is een hond van klasse en verfijning. Deze hond heeft een dun en slank lichaam met lange aantrekkelijke bevedering op de oren en de staart. De kleuren waarin de vacht voor kan komen zijn zwart en tan, reekleurig, wit, crème, goud met rood en combinaties van deze kleuren. De Saluki’s die een witte plek hebben op het midden van hun voorhoofd worden als speciaal beschouwd. Er is ook een gladharige variant zonder bevedering.

Het smalle hoofd loopt smal toe naar de neus. De oren zijn lang en hangend. De kaken zijn zeer krachtig en de grote ogen zijn licht of donkerbruin van kleur. De ogen hebben een lieve, edele expressie. De Saluki heeft een lange elegante nek en een verlengd lichaam met sterke schouders. De voeten zijn tussen de tenen zwaar behaard. De gemiddelde hoogte van dit ras is 58,5 tot 71 cm en het gemiddelde gewicht is 13 tot 30 kg.

De Saluki is oorspronkelijk een jager en daardoor is hij van nature atletisch en heeft hij zeer veel beweging nodig. Deze hond houdt ervan om vrij te rennen en te achtervolgen. Het is een van de snelste rassen en hij kan een snelheid van 65 km per uur bereiken. Deze honden hebben een groot uithoudingsvermogen en de beste manier om ze te laten bewegen is ze naast een voertuig te laten draven.

Het is een rustig en alert dier met rustige manieren en de Saluki is een vriendelijk hond, die zijn gevoelens op heel eigen manier tot uitdrukking brengt. Deze hond hecht zich aan een persoon en kan daardoor niet in de andere gezinsleden geïnteresseerd zijn. Deze honden doen het goed met kinderen die goede manieren hebben en worden niet aanbevolen voor kinderen die plagen.

Soms kan de Saluki ongehoorzaam zijn. Niettemin kan een vastberaden en ervaren eigenaar deze hond makkelijk hanteren. Normaal gezien doen ze het heel goed met rasgenoten en zijn ze vriendelijk tegen andere honden. Maar deze hond is een jager en wordt daarom beter niet in het gezelschap van andersoortige dieren vertrouwd. Deze honden hebben namelijk de neiging om andere dieren achterna te jagen en te doden.

Extra informatie

  Hondenras Saluki foto3