logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Schipperke

Hondenras Schipperke foto1

Schofthoogte:22-33 cm.
Gewicht:3-8 kg.

 

Schipperke
Het Schipperke is een stevige kleine hond met een dubbele effen zwarte vacht. Deze hond heeft een kraag om zijn nek. Hoewel de vacht ook voorkomt is gradaties van tan en reekleurig, is zwart de enige kleur die door de AKC wordt geaccepteerd. Het Schipperke heeft een kort en stevig lichaam en ziet er van opzij gezien vierkant uit.

Het Schipperke heeft een brede borst die tot aan de ellebogen reikt. Hij heeft een vosachtig hoofd en een puntige snuit. Het voorhoofd is breed en enigszins rond. De ogen zijn klein, ovaalvormig en donkerbruin van kleur met een alerte expressie. De oren zijn klein, rechtopstaand en driehoekig. Dit ras heeft geen staart en de neus is zwart van kleur. De gemiddelde hoogte van dit ras is 22 tot 33 cm en het gewicht ligt tussen de 3 en 8 kg.

Het is een energiek ras met uithoudingsvermogen en deze hond heeft dan ook veel beweging nodig. Urenlang spelen en rennen zijn voor deze hond essentieel. Een Schipperke houdt ervan om regelmatig uitgelaten te worden. Hij zit vol energie en is prikkelbaar en uitbundig. Het is een onafhankelijke denker met een grote intelligentie. Deze hond is zeer beschermend van aard en vertrouwt vreemden niet.

Het Schipperke is zeer toegewijd en trouw en toont een grote liefde voor zijn baas en zijn familie. Deze hond doet het goed met kinderen en vormt een goede band met de gezinsleden. Dit zeer beschermende dier kan door zijn waakzaamheid een uitstekende waakhond zijn.

Normaal gezien kan het Schipperke het zeer goed vinden met andere honden en huisdieren en is hij zelfs goed met katten. Deze speelse hond kan soms eigenzinnig zijn. Maar normaal gezien zijn ze makkelijk af te richten. Het intelligente Schipperke leert snel en laat zijn vaardigheden graag zien.

Extra informatie

Hondenras Schipperke foto2

 
Hondenras Schipperke foto3