logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Schotse Herdershond

Hondenras Schotse Herdershond foto1

Schofthoogte:50-60 cm.
Gewicht:18-30 kg.

 

Schotse Herdershond
De Schotse Herdershond wordt beschouwd als een van de mooiste hondenrassen vanwege zijn elegante verschijning en symmetrische verhoudingen. Er zijn twee variëteiten: de gladharige Schotse Herdershond en de ruwharige Schotse Herdershond; het enige verschil zit in de lengte van de vacht. De beroemdste Schotse Herdershond is Lassie, die onsterfelijk geworden is door films, boeken en televisie series.

Het gezicht van de Schotse Herdershond is mooi uitgesneden, de bovenkant van het hoofd is plat en het hoofd is smal en wigvormig. De ogen zijn donker en amandelvormig. De oren staan rechtop en de top van de oren is naar voren gevouwen. Het lichaam is gestroomlijnd, soepel, en gespierd en is iets lager dan dat het hoog is.

Engeland wordt sinds lang gezien als het thuisland van de Schotse Herdershonden. Deze hond werd voor het eerst tentoongesteld in 1860 op een hondententoonstelling in Birmingham. In 1879 heeft de Schotse Herdershond de Verenigde Staten bereikt. Een hoedende hond moet grote kuddes over lange afstanden bij elkaar drijven en afgedwaalde dieren vinden onder de slechtste weersomstandigheden, daarom moet zo’n hond zijn eigen verbeelding en oordeel gebruiken als de situatie daar om vraagt. De Schotse Herdershond heeft zichzelf overtroffen in dit opzicht en heeft zich zeer geliefd gemaakt bij vele generaties van boeren. De Schotse Herdershond is een zeer intelligente hond en kan afgericht worden om op te treden als reddingshond, blindengeleidehond en als bewakingshond.

De Schotse Herdershond is gebouwd om lang en hard te werken en om gezond te blijven heeft deze hond dagelijkse wandelingen en spel nodig. De Schotse Herdershond leert snel en heeft niet veel training nodig. De Schotse Herdershond blijft het gedurende zijn hele leven leuk vinden om nieuwe dingen te leren. Pleziertjes en spel zoals beweeglijkheids wedstrijden, frisbee wedstrijden, het bezoeken van verpleeghuizen, het gooien met een bal in de tuin, dit alles kan als werk beschouwd worden door de Schotse Herdershond.

De Schotse Herdershond is intelligent, zachtaardig, sociaal en trouw. Ze leren snel en kunnen soms behoorlijk eigenzinnig zijn. De Schotse Herdershond is een echte gezinshond en deze hond houdt van menselijk gezelschap. Ze zijn beschermend van aard. De Schotse Herdershond is een zich gemakkelijk aanpassende, evenwichtige all rounder.

Extra informatie

Hondenras Schotse Herdershond foto2

 
Hondenras Schotse Herdershond foto3