logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Sheltie

Hondenras Sheltie foto1

Schofthoogte:30-38 cm.
Gewicht:5-8 kg.

 

Sheltie
De Sheltie is een sterke, snelle en beweeglijke, licht gebouwde aantrekkelijke hond. Hij ziet eruit als een miniatuur kopie van de langharige Collie. Zijn hoofd is lang en wigvormig. De bovenkant van de snuit moet evenwijdig lopen aan de bovenkant van de schedel. De Sheltie heeft een mooie lange, dubbele vacht met leeuwachtige manen en een kraag om de nek. De kleuren variëren van blue merle tot sable en zwart met verschillende hoeveelheden wit en/of tan. Het haar op gezicht en voeten is glad en de benen en de lange staart zijn bevederd. De staart van de ideale Sheltie moet tot de spronggewrichten reiken. De neus en de amandelvormig ogen zijn donker van kleur. Bij de blue merle kleurige honden kan de kleur van de ogen blauw of merle zijn.

De Sheltie heeft een waakzame, zachtaardige, vragende en intelligente expressie. De kaken sluiten in een schaarbeet. De kleine, flexibele en expressieve oren hebben punten die naar beneden hangen. De Sheltie is een behendige, snelle hond en een goede springer. De reuen zien er mannelijk uit en de teefjes vrouwelijk. De gemiddelde hoogte van dit ras is 30,5 tot 38 cm en het gewicht is 5,5 tot 8 kg.

De Sheltie is een kleine, alerte, werkhond. Hij is wendbaar en stoer. De werk – en gezelschapskwaliteiten zijn de twee kenmerken die alle Shelties gemeen hebben. Deze honden zullen graag en van nature gehoorzamen, en hebben daar weinig tot geen onderricht in nodig. De zeer responsieve aard van deze hond heeft ertoe bijgedragen dat dit ras een van de meest succesvolle rassen is bij de wedstrijden in gehoorzaamheid. De Sheltie is een goede waak – en bewakingshond. Het is belangrijk om deze hond op jonge leeftijd te socialiseren. Deze honden moeten in een huis met veel gezelschap opgroeien.

De Sheltie kan redelijk goed op een appartement leven, wanneer hij voldoende beweging krijgt. Deze honden zijn binnenshuis behoorlijk actief en kunnen het zonder tuin stellen. Deze honden houden er van om dingen achterna te rennen, waaronder auto’s. Een Sheltie mag niet vrij langs de weg rennen, omdat hij dan het gevaar loopt om geraakt te worden door een voertuig. Deze honden laten zich niet door vreemden aanraken en hebben de neiging om aanhoudend te blaffen.

Extra informatie

Hondenras Sheltie foto2

 
Hondenras Sheltie foto3

 
Hondenras Sheltie foto4

 
Hondenras Sheltie foto5

Hondenras Sheltie foto6

Hondenras Sheltie foto7