logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Shih Tzu

Hondenras Shih Tzu foto1

Schofthoogte:20-28 cm.
Gewicht:4-8 kg.

 

Shih Tzu
De aantrekkelijke Shih Tzu heeft zijn naam te danken aan zijn lange, vloeiende, op manen lijkende vacht. De Shih Tzu lijkt op de Lhasa Apso en wordt ook wel de “chrysanthemum-faced dog” genoemd. De Shih Tzu heeft een rond hoofd met een overvloedige baard en snor. Ze hebben een korte, harige snuit en een zwarte neus. De oren hangen en zijn bedekt met haar en de ogen zijn groot, rond en staan wijd uit elkaar. De staart is zwaar gevuld en wordt gekruld over de rug gedragen. De Shih Tzu heeft rechte gespierde benen en voeten met goed gevulde zoolkussens. De gemiddelde hoogte is 28 cm en het gemiddelde gewicht 7,2 kg. Deze honden geven de indruk arrogante persoonlijkheden te zijn met hun hoog opgeheven hoofden, maar het zijn in feite zachtaardige en speelse dieren.

De Shih Tzu is een actieve hond en is het meest geschikt voor een leven op een appartement. Deze hond is zeer gevoelig voor hitte. Ze houden van mensen en hebben zeer weinig beweging nodig. De Shih Tzu is vol zelfvertrouwen en waardigheid, niet gehinderd door zijn kleine formaat. Deze honden zijn zeer gehoorzaam, speels, nieuwsgierig, aanhankelijk en zachtaardig. Al deze kwaliteiten maken deze hond tot een fantastisch huisdier.

De Shih Tzu is een goede kameraad voor oudere kinderen, maar hij is niet geschikt voor peuters en baby’s. Hoewel de Shih Tzu zeer koppig is, reageert hij goed op een consequente en geduldige manier van trainen. Wanneer de Shih Tzu geïrriteerd is of verrast, kan hij bijten.

Extra informatie

Hondenras Shih Tzu foto2

 
Hondenras Shih Tzu foto3

 
Hondenras Shih Tzu foto4

 
Hondenras Shih Tzu foto5