logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Shiloh Shepherd

Schofthoogte:71-76 cm.
Gewicht:36-59 kg.

 

Shiloh Shepherd
De Shiloh Shepherd lijkt uiterlijk sterk op de Duitse herder, maar is groter en zwaarder van formaat. Hij is zeer krachtig gebouw en is ongeëvenaard wat schoonheid en gratie betreft, waarbij deze zachtaardige reus een intelligente geest en een hart van goud heeft. De Shiloh Shepherd is een betrouwbare beschermer van zijn huis en van degenen waar hij van houdt. Hij heeft een brede, sterke en zware rug. Het hoofd is breed en edel. De breedte en de lengte van de schedel zijn bijna gelijk en hij heeft een duidelijk gedefinieerde stop en een geleidelijk toelopende snuit. De lange staart is rijkelijk bedekt met dichte naar beneden hangend haren.

De Shiloh Shepherd komt voor in twee variëteiten: de gladharige en de pluche. De kleuren zijn effen zwart of wit, gradaties van zwart met tan, goudachtig tan, roodachtig tan, zilver en crème, evenals verschillende schakeringen van goud, zilver, rood, donkerbruin, donkergrijs of zwarte sable. De gemiddelde hoogte is 71 tot 76 cm en het gewicht is 36 tot 59 kg.

De Shiloh Shepherd kan goed op een appartement worden gehouden, wanneer hij voldoende beweging krijgt. Hij is binnenshuis relatief inactief, en doet het het best als hij de beschikking heeft over een grote tuin. Een dagelijkse wandeling wordt aanbevolen. De weerbestendige vacht beschermt deze hond tegen koud en warm weer. De Shiloh Shepherd heeft op warme dagen veel water nodig en schaduw en in de winter een geschikte schuilplaats.

De Shiloh Shepherd is extreem intelligent en zeer makkelijk af te richten. Het is een van de meest vaardige en trainbare rassen. Hun verlangen om te leren en te werken en om uit te blinken bij de hoogste niveaus in wedstrijden maakt het des te makkelijker om ze af te richten.
Deze hond zal bij nadering van onbekenden blaffen als een gek, maar zal hen niet onnodig aanvallen.

Extra informatie