logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Siberische Husky

Hondenras Siberische Husky foto1

Schofthoogte:53-60 cm.
Gewicht:20-27 kg.

 

Siberische Husky
De Siberische Husky is een sierlijke, middelgrote hond met goed gebalanceerde verhoudingen. Deze hond is gemiddeld 53,5 tot 60 cm hoog en weegt 20,5 tot 27 kg. De teefjes zijn wat kleiner dan de reuen. De Siberische Husky is sterk en energiek en heeft een vloeiende gang. Deze hond is in de poolstreek gefokt als sledehond en heeft van nature een dichte vacht die bestaat uit twee lagen. De staart is zwaar behaard en de oren zijn driehoekig en staan rechtop. Deze honden komen in vele kleuren voor; de voeten en de benen zijn meestal wit en het bovenlichaam is vaak zwart, grijs of bruin. Soms is de gehele vacht effen wit. Deze hond kan een tekening in het gezicht hebben, waarbij de tekening de vorm van een bril kan hebben. Lichtblauwe ogen zijn karakteristiek voor de Siberische Husky. Maar de ogen kunnen ook bruin of hazelnootkleurig zijn en het komt zelfs voor dat de ogen tweekleurig zijn.

Siberische Husky’s zijn geen typische waakhonden. Deze honden blaffen niet veel en zijn eerder rustig, met uitzondering van het gehuil, dat op de meute gerichte rassen zoals de Siberische Husky van nature hebben. De Siberische Husky is door de Chukchi gefokt als sledehond en heeft een opvallend uithoudingsvermogen. Deze honden kunnen gemiddelde vrachten met weinig voedsel over grote afstanden vervoeren. Hoewel de Siberische Husky’s eerst de besten waren bij het slede racen, hebben nieuwere rassen hun leidende plaats overgenomen bij deze sport. Het ras is populair gebleven als huisdier vanwege zijn aanhankelijke aard, terwijl hij daarbij een onafhankelijke, intelligente en nieuwsgierige aard heeft. De Siberische Husky is niet makkelijk af te richten, daarom is hij niet geschikt voor iemand die niet eerder een hond heeft gehad.

De Siberische Husky vertoont weinig vijandigheid tegenover vreemden; van dit ras is bekend dat het geen goede waakhonden zijn. Een negatief kenmerk heeft zijn oorsprong in zijn jachtinstinct: deze actieve hond doodt mogelijk katten, kippen en andere kleine dieren. De Siberische Husky is een hond die niet los mag worden gelaten en goed vast moet worden gehouden. Deze hond is ook zeer actief en heeft beweging nodig.

Extra informatie

Hondenras Siberische Husky foto2

 
Hondenras Siberische Husky foto3

 
Hondenras Siberische Husky foto4

 
Hondenras Siberische Husky foto5

Hondenras Siberische Husky foto6