logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Silky Terrier

Hondenras Silky Terrier foto1

Schofthoogte:23-26 cm.
Gewicht:3-5 kg.

 

Silky Terrier
De Silky Terrier is een echte Toy Terrier. Het is een hond met fijne botten, matig laagbenig en langharig. Het is een compacte, licht gebouwde hond. De v – vormige oren staan rechtop en de staart wordt gecoupeerd. Het hoofd is plat en breed tussen de oren. De neus en de ogen zijn zwart. De ogen zijn rond en hebben een doodringende expressie. De tanden sluiten in een schaarbeet, de kaak is sterk. Het lichaam is iets langer dan dat het hoog is, de toplijn is recht. De katachtige voeten zijn klein, rond en hebben goede zoolkussentjes. De vacht is 12,5 tot 15 cm lang. Het haar is fijn, zijdeachtig en glanzend. De vacht komt voor in blauw en rood, of blauw met tankleurige tekening. Wanneer het haar niet vaak verzorgd wordt, zal het vol knopen komen te zitten en gaan vervilten. Bij de geboorte zijn de Silky Terriers zwart. De gemiddelde hoogte is 23 tot 25,5 cm en het gewicht ligt tussen 3,5 en 5 kg.

De Silky Terrier past zich aan haast alle levensstijlen aan. Hij doet het goed op een appartement, wanneer hij voldoende beweging krijgt. Deze honden zijn binnenshuis zeer actief en hebben geen tuin nodig om te kunnen bewegen. Deze energieke hond houdt van uitgebreide spelsessies. Het is belangrijk om deze honden regelmatige beweging te geven om hun gevoel van welbevinden te behouden. Het is makkelijk om een Silky Terrier af te richten, omdat deze hond zeer graag leert. De Silky Terrier kan heel goed leren en reageert het best op positieve bekrachtiging.

Hoewel het in principe een gezelschapshond is, kan de snelle, kleine Silky Terrier knaagdieren in huis, zoals muizen, ratten en eekhoorns vangen. De Silky Terrier is een uitstekende waakhond en zal wanneer hier niet op gelet wordt zeer veel blaffen.

Extra informatie

Hondenras Silky Terrier foto2

 
Hondenras Silky Terrier foto3