logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Skye Terrier

Hondenras Skye Terrier foto1

Schofthoogte:22-26 cm.
Gewicht:8-12 kg.

 

Skye Terrier
Een Skye Terrier heeft stijl, elegantie en waardigheid. Het zijn beweeglijke honden en ze zijn sterk; ze hebben sterke spieren en stevige botten. Deze hond is twee keer zo lang als zijn hoogte en is bedekt met een overvloedige vacht die recht naar beneden valt. De snuit is krachtig, de neus is zwart, de ogen zijn donkerbruin en de oren zijn ofwel rechtopstaand of naar beneden vallend. De staart hangt en is nooit gekruld. De bovenvacht is 15 cm lang, hard, recht en zonder enige slag erin en valt met een scheiding over het midden van de rug naar beide kanten van het lichaam. De vacht is grijsblauw, duifkleurig of crème. De tanden sluiten in een schaarbeet. De lange en grote voeten lijken op de voeten van een haas en staan recht naar voren. De Skye Terrier heeft rijk gevederd haar op zijn hoofd. Het haar bedekt zijn voorhoofd en zijn ogen om als bescherming te dienen tegen bosjes en struiken. Ook dient het als bescherming bij niet vriendelijke ontmoetingen met andere dieren. Deze hond houdt zijn hoofd hoog en zijn lange staart hangend en hij beweegt met een moeiteloze gang. Het lichaam en de kaken zijn sterk. De gemiddelde hoogte van dit ras is 25 cm en het gewicht is gemiddeld 11 kg.

De Skye Terrier is een beweeglijke en sterke hond, die beminnelijk is tegen zijn familie en naaste vrienden. Houdt in de gaten dat de Skye Terrier als motto heeft ”onthoudt wie je vrienden zijn en vergeet nooit wie je vijanden zijn.”

De Skye Terrier is een ideale hond om op een appartement te houden, zolang hij voldoende beweging krijgt. Deze hond is binnenshuis relatief actief en kan het zonder tuin stellen. Hij heeft graag een rustige omgeving. Deze honden voelen zich het prettigst in menselijk gezelschap.

Het is belangrijk om de Skye Terrier met wederzijds respect, eerlijk en consequent op te voeden. De Skye Terrier leert zeer makkelijk en is daardoor makkelijk af te richten. Puppies moeten alleen gesocialiseerd worden met mensen. Neem deze hond dagelijks mee op een korte tot matig lange wandeling.

Extra informatie