logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Staffordshire Bull Terrier

Hondenras Staffordshire Bull Terrier foto1

Schofthoogte:33-42 cm.
Gewicht:10-18 kg.

 

Staffordshire Bull Terrier
De Staffordshire Bull Terrier is een krachtige en gespierde hond en hij is zeer sterk voor zijn formaat. Het hoofd is breed, de kaken zeer sterk, de snuit kort en de spieren in de wangen zijn opvallend. Deze hond heeft ronde, bruine ogen en een zwarte neus. De tanden moeten sluiten in een schaarbeet. De vorm van de oren is ofwel roosvormig, ofwel halfopstaand. De nek is kort en gespierd. De voorbenen staan wijd uit elkaar. De Staffordshire Bull Terrier heeft een zachte, gladde en nauwsluitende vacht. De kleuren waarin de vacht kan voorkomen zijn zwart, blauw, reekleurig of gestroomd, vaak met witte tekening. De gemiddelde hoogte van dit ras is 33 tot 40,5 cm en het gewicht is 10,5 tot 17 kg.

Omdat dit ras een sterk instinct heeft om met andere honden te gaan vechten, moet de Staffordshire Bull Terrier stevig in de hand worden gehouden en een constante training krijgen. De Staffordshire Bull Terrier is een trouwe, aanhankelijke en betrouwbare hond, die vastberaden moet worden behandeld. Het is belangrijk om de Staffordshire Bull Terrier met andere dieren te socialiseren.

De Staffordshire Bull Terrier moet regelmatig beweging krijgen. De beweging kan bestaan uit spelen en dagelijkse wandelingen aan de lijn. In het openbaar en op open terrein moeten deze honden onder controle worden gehouden. De Staffordshire Bull Terrier moet getraind worden op behendigheid en competitieve gehoorzaamheid. Omdat deze hond onbevreesd is en nieuwsgierig, moet de eigenaar er voor zorgen dat zijn hond zich niet kan verwonden.

De Staffordshire Bull Terrier kan goed op een appartement leven, mits hij voldoende beweging krijgt. Het is binnenshuis een actieve hond en met een kleine tuin is de Staffordshire Bull Terrier al blij. De Staffordshire Bull Terrier is een zeer goede waakhond.

Extra informatie

Hondenras Staffordshire Bull Terrier foto2

 
Hondenras Staffordshire Bull Terrier foto3

 
Hondenras Staffordshire Bull Terrier foto4

 
Hondenras Staffordshire Bull Terrier foto5

Hondenras Staffordshire Bull Terrier foto6