logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Tatra

Hondenras Tatra foto1

Schofthoogte:60-70 cm.
Gewicht:30-45 kg.

 

Tatra
De Tatra is een enorme hond met een gespierd lichaam. De Tatra heeft een rechte of licht gegolfde, harde bovenvacht en een dichte ondervacht. De kleur van de vacht is meestal effen wit zonder gekleurde tekening.

De Tatra is niet geschikt om op een appartement te leven omdat hij een grote hoeveelheid beweging nodig heeft en een taak moet krijgen om bezig te zijn.

Deze hond moet beziggehouden worden door hem taken te geven, of hem te laten bewegen of te laten spelen, teneinde hem binnenshuis rustig te houden. Dit is een zeer actieve hond en wanneer niet voldoende aan zijn behoeften wordt voldaan, kan hij rusteloos en destructief worden.

De Tatra is een trouwe, gehoorzame en zachtaardige hond. Het is ook een aanhankelijke hond. Deze honden zijn zo hyperactief, dat ze rusteloos en destructief worden als ze niet genoeg beweging krijgen. De Tatra is nerveus in de aanwezigheid van vreemden. Wanneer ze met andere honden en huisdieren opgroeien, zullen deze honden goed met hen omgaan. Deze honden moet goed aangelijnd worden of vrij gelaten worden binnen een omheinde tuin. Deze honden zijn onafhankelijke denkers en daarom moeten ze vastberaden en consequent worden opgevoed. De Tatra kan makkelijk worden afgericht, omdat deze honden altijd graag hun eigenaar plezieren. Deze honden zullen een slechte behandeling niet tolereren en daarom moeten ze goed worden verzorgd. De Tatra is een uitstekende hoeder evenals een uitstekende bewakingshond.

Extra informatie

Hondenras Tatra foto2

 
Hondenras Tatra foto3