logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Teckel

Hondenras Teckel foto1

Schofthoogte:15-20 cm.
Gewicht:5-15 kg.

 

Teckel
De Teckel is een uitstekende gezinshond en komt voor in drie variƫteiten: de gladharige, de ruwharige en de langharige soort. Deze hond heeft een compact gebouwd en gespierd lichaam. Het lichaam is lang en de benen zijn kort. Het hoofd van de Teckel is enigszins gebogen en de hond heeft een intelligente uitdrukking op zijn gezicht. Deze hond heeft donkere ovale ogen. De oren zijn lang en hangend. De Teckel heeft gebogen en vooruitstekende wenkbrauwen en sterke kaken. De tanden zijn uitermate sterk. De staart is lang en recht.

De vacht van de gladharige Teckel is glanzend en overal hetzelfde en komt voor in de kleuren tan, geel of tweekleurige combinaties van zwart, bruin of grijs. Door zijn korte benen staat de Teckel dicht bij de grond. De gemiddelde hoogte van dit ras is 15 tot 20 cm en het gemiddelde gewicht is 5 tot 14,5 kg.

Met zijn uitzonderlijke uithoudingsvermogen en zijn voorliefde voor lichamelijke activiteit, houdt de Teckel van lange wandelingen en van spelen in het park. Deze hond krijgt snel overgewicht en moet voldoende beweging krijgen om niet te dik te worden. Teckels kunnen binnenshuis ook zeer actief zijn.

De Teckel is een vriendelijke en sociale hond met een speels karakter. Maar deze hond kan soms ook eigenzinnig zijn en zich slecht gedragen vanwege zijn bazige karakter. Het is een zeer intelligente hond, die zich niet makkelijk aan zijn trainer overgeeft. Maar deze hond leert wel snel kunstjes.

De Teckel is een perfecte gezinshond en is zeer trouw aan de familie waar hij bij hoort. Een niet goed afgerichte Teckel kan ongehoorzaam zijn. Daarom is een zorgvuldige socialisatie op jonge leeftijd van groot belang.

Extra informatie

Hondenras Teckel foto2

 
Hondenras Teckel foto3

 
Hondenras Teckel foto4