logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Tervuerense Herdershond

Hondenras Tervuerense Herdershond foto1

Schofthoogte:56-66 cm.
Gewicht:27-30 kg.

 

Tervuerense Herdershond
De Tervuerense Herdershond met zijn elegante, stevige gebouwde en goed geproportioneerde lichaam is een uitstekende hoeder. Deze hond heeft kleine, donkere, amandelvormig ogen met een onderzoekende en waakzame uitdrukking. De oren zijn driehoekig en staan rechtop en hebben wat de afmeting betreft een goede verhouding tot het hoofd. De bovenkant van de platte schedel loopt evenwijdig met de bovenkant van de smal toelopende snuit.

De Tervuerense Herdershond heeft een diepe borst en een zwarte neus. De lippen zijn strak en de voorbenen zijn recht en parallel aan elkaar. De staart is lang en behaard en reikt tot aan de spronggewrichten. De vacht van deze hond bestaat uit een dikke ondervacht en een rechte bovenvacht. De voorkomende kleuren zijn schakeringen van reekleurig tot mahonie. Wanneer de hond ouder wordt zal de kleur van zijn vacht meestal veranderen. De gemiddelde hoogte van dit ras is 56 tot 66 cm en het gewicht 27 tot 30 kg.

De Tervuerense Herdershond is een zeer actieve werkhond en hij heeft een levendig buitenleven nodig. Deze hond heeft dan ook regelmatig uitgebreide beweging nodig. Ook brengt deze hond graag veel tijd buiten door. De Tervuerense Herdershond is een uitstekend hoeder met evenzo grote werkvaardigheden. Deze hond is een taaie hond met een groot uithoudingsvermogen en gehoorzaamheid. De Tervuerense Herdershond is een hond met zeer veel energie, die behoefte heeft aan veel activiteit.

Wanneer de Tervuerense Herdershond goed wordt gesocialiseerd zal hij goed met kinderen overweg kunnen. Over het algemeen is deze hond zeer aanhankelijk en beschermend naar kinderen. Met de juiste introductie naar andere dieren en een socialisatie op jonge leeftijd kan deze hond ook een goede vriend zijn van eventuele andere huisdieren.

Extra informatie

Hondenras Tervuerense Herdershond foto2

 
Hondenras Tervuerense Herdershond foto3

 
Hondenras Tervuerense Herdershond foto4

 
Hondenras Tervuerense Herdershond foto5

Hondenras Tervuerense Herdershond foto6

Hondenras Tervuerense Herdershond foto7