logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Tibetaanse Spaniel

Hondenras Tibetaanse Spaniel foto1

Schofthoogte:22-26 cm.
Gewicht:4-7 kg.

 

Tibetaanse Spaniel
De Tibetaanse Spaniel is een kleine hond die lijkt op de Pekingees. Deze hond heeft een goed gebalanceerd uiterlijk met een lichaam waarvan de lengte groter is dan de hoogte. De gemiddelde hoogte van de Tibetaanse Spaniel is 25 cm en het gewicht is gemiddeld 6.8 kg. Het hoofd is klein en heeft de goede verhouding tot zijn lichaam. De bovenkant van het hoofd is enigszins rond. De Tibetaanse Spaniel heeft expressieve ovale donkerbruine ogen. De snuit is stomp en sterk en de oren hangen. De gepluimde staart wordt in een vrolijke krul over de rug gedragen, als de hond in beweging is.

De zachte, zijdeachtige, middellange platte vacht van de Tibetaanse Spaniel komt in vele kleuren voor, zoals goud, crème, reekleurig, zwart, rood, wit, zwart en tan. De nek is bedekt met een sjaal van langere haren – teefjes hebben minder vacht en manen dan de mannetjes. De achterhand heeft sterke knieën en is goed ontwikkeld.

De Tibetaanse Spaniel is een intelligente en pittige hond en is een uitstekend gezinshuisdier. Deze fantastische waakhonden zijn hun familie zeer toegewijd en blaffen tegen indringers en als er vreemde dingen gebeuren. De Tibetaanse Spaniel heeft een matige hoeveelheid beweging nodig en is geschikt om op een appartement te houden. Deze honden moeten in een goed afgesloten tuin los worden gelaten, waaruit ze niet kunnen ontsnappen. De Tibetaanse Spaniel is gelukkig als hij regelmatig de gelegenheid krijgt om lange wandelingen te maken of in de tuin rond te banjeren. Onafhankelijk, speels en zachtaardig in onbekende situaties, kan de Tibetaanse Spaniel zeer gereserveerd zijn en zich afzijdig houden van vreemden. Deze hond accepteert het geknoei en gestoei van kinderen stoïcijns en houdt van het gezelschap van andere honden.

Extra informatie

Hondenras Tibetaanse Spaniel foto2

 
Hondenras Tibetaanse Spaniel foto3

 
Hondenras Tibetaanse Spaniel foto4

 
Hondenras Tibetaanse Spaniel foto5