logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Tibetaanse Terrier

Hondenras Tibetaanse Terrier foto1

Schofthoogte:35-44 cm.
Gewicht:8-14 kg.

 

Tibetaanse Terrier
De Tibetaanse Terrier is een middelgrote, krachtig gebouwde hond. Hij heeft een vierkante bouw en het uiterlijk van een schapenhond. De Tibetaanse Terrier is goed gebalanceerd en heeft het vermogen om sterk en efficiƫnt te bewegen. Een waterval van haren bedekt de ogen en het voorhoofd van deze hond met zijn overvloedige vacht. De goed gevederde staart krult omhoog en de grote, platte en ronde voeten lijken wat vorm betreft wel wat op sneeuwschoenen. De lange dubbele vacht mag de grond niet raken. Alle kleuren of combinaties van kleuren, inclusief wit, zijn bij dit ras toegestaan, behalve chocoladekleur.

In de Verenigde Staten variƫren de bloedlijnen van de Tibetaanse Terrier in hoogte, vacht en persoonlijkheid. De gemiddelde hoogte van dit ras is 35,5 tot 43 cm en het gewicht is 8 tot 13,6 kg.

Een Tibetaanse Terrier doet het goed op een appartement als hij voldoende beweging krijgt. Deze honden zij binnenshuis relatief inactief en ze hebben genoeg aan een kleine tuin.

De Tibetaanse Terrier moet op een rustige en gelijkmatige manier worden afgericht, omdat hij gevoelig is voor geluiden en zal reageren op de klank van je stem. De Tibetaanse Terrier leert zeer makkelijk en zal niet erg gehoorzaam zijn.

De Tibetaanse Terrier is en bijzonder goede waakhond en houdt ervan om te blaffen. Het geluid van zijn geblaf klinkt diep als een opkomende sirene.

Extra informatie

Hondenras Tibetaanse Terrier foto2

 
Hondenras Tibetaanse Terrier foto3

 
Hondenras Tibetaanse Terrier foto4

 
Hondenras Tibetaanse Terrier foto5

Hondenras Tibetaanse Terrier foto6