logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Weimaraner

Hondenras Weimaraner foto1

Schofthoogte:58-68 cm.
Gewicht:25-35 kg.

 

Weimaraner
De Weimaraner, ook bekend als Silver Ghost, is een gladharige, matig grote jachthond. De korte, gladharige vacht is altijd muisgrijs tot zilvergrijs en op het hoofd en de oren is de vacht vaak wat lichter gekleurd. De rasstandaard van de Weimaraner staat alle schakeringen van grijs toe en een witte vlek op de borst. Het hoofd van deze hond is aristocratisch en lang, de snuit en de schedel hebben dezelfde lengte. De ogen hebben een intelligente uitdrukking en zijn amberkleurig, blauwgrijs of grijs van kleur. De neus van deze hond is grijs en de redelijk lange oren hangen. De Weimaraner is een fantastisch gezelschap en hij heeft zelfvertrouwen en is assertief. Deze hond heeft sterke, gespierde ledematen en de voeten met vliezen maken het hem mogelijk om te zwemmen. De staart wordt tot een lengte van 4 cm gecoupeerd, wanneer de hond twee dagen oud is.

De Weimaraner is een grote hond met een gemiddelde hoogte van 58,5 tot 68,5 cm en een gewicht van 25 tot 34 kg. De teefjes zijn meestal kleiner dan de reuen. De Weimaraner heeft goede spieren voor kracht en uithoudingsvermogen en een diepe borst ook voor uithoudingsvermogen.

De Weimaraner is een fantastische jachthond door zijn goede reuk, grote bereik, krachtige drijfjacht en eindeloze energie; deze honden kunnen wel zes uur achter elkaar jagen. Deze hond is gereserveerd tegenover onbekenden en is goed geschikt als waakhond of als bewaker. De Weimaraner kan in de stad leven, maar heeft zeer veel ruimte nodig; deze hond houdt ervan om binnenshuis te leven. Deze hond heeft een sterk instinct om te jagen en een lage tolerantie voor kleine dieren met vacht, zoals katten en kleine honden. De Weimaraner is intelligent, leert snel en heeft de wil om te plezieren; daarom kunnen deze honden makkelijk worden afgericht. Deze hond moet gehoorzaamheidstraining krijgen om zijn uitbundige aard onder controle te houden.

Extra informatie

Hondenras Weimaraner foto2

 
Hondenras Weimaraner foto3

 
  Hondenras Weimaraner foto5