logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Welsh Terrier

Hondenras Welsh Terrier foto1

Schofthoogte:35-40 cm.
Gewicht:8-10 kg.

 

Welsh Terrier
De Welsh Terrier is een goed gebalanceerde en compacte hond met een draadharige vacht en een ruige look. Dit ras lijkt op de Airedale Terrier. De Welsh Terrier is, net als de andere terriër rassen zeer sterk. De Welsh Terrier heeft een rechthoekig en plat hoofd met een snor en een baard. Deze hond heeft kleine donkerbruine ogen en borstelige wenkbrauwen. De Welsh Terrier heeft een zwarte en vierkante snuit. Deze honden hebben kleine V – vormige oren. De Welsh Terrier heeft meestal een zwart en tan en grizzle kleurige ruwe draadharige vacht. Deze hond heeft een gecoupeerde staart. Een volwassen Welsh Terrier kan een hoogte van 38 cm bereiken en weegt ongeveer 9 tot 9,5 kg.

De Welsh Terrier kan op een appartement worden gehouden, wanneer hij voldoende beweging krijgt. Een kleine tuin is voldoende om deze hond urenlang bezig te houden. De Welsh Terrier houdt vooral van zwemmen en graven. Ook apporteren van ballen en speeltjes doen deze honden zeer graag. De Welsh Terrier houdt er niet van om al te veel betutteld te worden, omdat ze tamelijk actief en levendig zijn. Deze honden staan er ook om bekend dat ze graag met kledingstukken rond lopen en spelen en daarom moet kleding buiten hun bereik worden gehouden. De Welsh Terrier heeft zeer basale behoeften en daarom is het geen probleem voor drukke personen om deze hond op te voeden. Africhten, een goed dieet, wandelen en spelen zijn meer dan voldoende om de Welsh Terrier alert en klaar voor de actie te houden.

De Welsh Terrier hebben net als de andere terriër rassen regelmatige beweging nodig, omdat het actieve honden zijn. Om deze hond gezond te houden is gewoon en regelmatig wandelen aan de lijn en spelen in de tuin voldoende.

De Welsh Terrier is een stevige, actieve en intelligente hond. Vastberaden africhten en zorgvuldig socialiseren zijn noodzakelijk om deze honden goed met mensen en dieren om te kunnen laten gaan. Sommige Welsh Terriers zijn angstig. Deze honden kunnen goede waakhonden zijn. De Welsh Terrier wil zijn eigenaar graag plezieren. Net als alle terriërs hebben de Welsh Terriers een behoorlijke territoriumdrift.

Extra informatie