logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
West Highland White Terrier

Hondenras West Highland White Terrier foto1

Schofthoogte:25-32 cm.
Gewicht:7-10 kg.

 

West Highland White Terrier
De West Highland White Terrier is een effen witte, sterke, kleine en intelligente hond die snel leert. Door zijn compacte formaat is de West Highland White Terrier zeer geschikt om op een appartement te houden.

De West Highland White Terrier heeft een 5 cm lange glanzende rechte vacht met een zachte, dichte ondervacht. Het haar rond het hoofd van deze hond dient als omlijsting voor het gezicht en geeft hem de kenmerkende Westie expressie. Deze honden hebben levendige, kleine ronde ogen, borstelige wenkbrauwen en een zwarte neus. De kleine, puntige en rechtopstaande oren geven deze hond een alerte, “ik sta overal voor klaar” uitdrukking. De korte staart die door de Westies pittig gedragen wordt, mag nooit worden gecoupeerd. De Westies hebben een korte, dicht sluitende kaak met een schaarbeet.

De West Highland White Terrier heeft een diepe borst en gespierde ledematen. De gemiddelde hoogte van deze kleine hond is 28 cm en het gemiddelde gewicht ligt tussen 7,5 en 10 kg.

De West Highland White Terrier is levendig en houdt van plezier. Deze honden zoeken het gezelschap van mensen en zijn zeer goed gezelschap voor kinderen van alle leeftijden. Deze honden houden van regelmatige wandelingen en ook van de vrijheid van spelen in de tuin. De Westies zijn kleine honden met een grote doelgerichtheid en toewijding.

De West Highland White Terrier is altijd alert, vrolijk, moedig en vol zelfvertrouwen, maar ook vriendelijk. Dit zijn echte jachthonden, goede jagers, ze zijn snel en vaardig en zijn zeer intelligent. Binnenshuis is de West Highland White Terrier een aanhankelijke en toegewijde kameraad en hij zal zijn familie attent maken op bezoekers.

Extra informatie

Hondenras West Highland White Terrier foto2

 
Hondenras West Highland White Terrier foto3

 
Hondenras West Highland White Terrier foto4

 
Hondenras West Highland White Terrier foto5

Hondenras West Highland White Terrier foto6

Hondenras West Highland White Terrier foto7