logo www.i-hondenrassen.nl
Informatie over vele hondenrassen
(binnenkort nog meer rassen)

Informatie over het hondenras:
Whippet

Hondenras Whippet foto1

Schofthoogte:40-48 cm.
Gewicht:8-13 kg.

 

Whippet
De Whippet is niets anders dan een kleinere versie van de Greyhound. Aan het gracieuze lichaam is al te zien dat dit een jachthond is. Hoewel de Whippet slank is, is het een behoorlijk gezond ras. Het hoofd van de Whippet maakt een alerte indruk, met de grote en donkere ogen, de kleine gevouwen oren en de lange en krachtige snuit. De Whippet heeft een lange, smal toelopende staart. Deze hond heeft een gespierde en gebogen nek, een diepe borst en een lange en brede rug. De Whippet heeft een stevige en getextureerde vacht; de kleuren waarin de vacht kan voorkomen zijn zwart, gestroomd, rood, reekleurig, getijgerd wit of leiblauw, ofwel effen, ofwel gemengd. Een volwassen Whippet kan een hoogte van 48 cm bereiken en een gewicht van 8 tot 12,7 kg.

De Whippet heeft een omheinde tuin nodig en veel beweging. Deze hond kan op een appartement worden gehouden wanneer hij voldoende en adequate beweging krijgt. Deze honden zijn geschikt voor dorre klimaten en moeten beschermd worden tegen extreme weersomstandigheden. De Whippet kan zonder al te veel problemen en makkelijk worden opgevoed. De vacht vereist weinig verzorging en baden is zelden nodig, omdat deze honden geen hondengeur hebben. Deze honden zijn zeer snel, hetgeen aan hun slanke en gestroomde lichaam al te zien is.

De Whippet is mentaal en fysiek zeer gevoelig en daarom moeten deze honden vriendelijk worden behandeld en moet een hardhandige manier van africhten worden vermeden. Deze honden zijn energiek, lief en intelligent. De Whippet is binnenshuis rustig. Wanneer hij regelmatig de juiste beweging krijgt kan hij vele jaren een trouwe metgezel zijn. Deze honden zijn goed met kinderen en andere honden. Maar wanneer ze katten zien of andere kleine dieren komt hun jachtinstinct naar boven. Een omheinde tuin is noodzakelijk, omdat de Whippet ervan houdt om te rennen. De Whippet is een goede waakhond, hoewel hij angstig kan zijn tegenover vreemden.

Extra informatie